Életem meséje – workshop

A mesék csodálatosak. A saját mesék pedig különleges hatással vannak ránk. Segítségükkel megismerhetjük a tudatalattink rejett titkait, és olyan kérdésekre is válszt kaphatunk, melyeket egyébként megfogalmazni sem mernénk.

A workshop során megírjuk a saját mesénket – nem kell aggódni, eddig mindenkinek sikerült 🙂 -, és nem csupán átbeszéljük őket, de rajzolunk és játszunk is. Hogy miért? És ezek a gyermekkorra jellemző elfoglaltságok miben segíthetnek?

Nos, életed során rengeteg döntést kell hoznod. Néha könnyű, néha nehéz feladat. Ezekért a döntésekért legtöbbször a racionális, elemző bal agyféltekéd a felelős. Átgondolja, latolgatja, hogy milyen előnyök, milyen hátrányok származhatnak a döntésedből, mekkora befektetést igényel, milyen haszonnal zárul… és még sok más gyakorlari dolgot. Bizony, még a párválasztásnál is.

Csakhogy ebbe a latolgatásba gyakran beleszól a dolgokra egészként tekintő jobb agyfélteke. És jól bekavar. 🙂

Agyunk ugyanis két féltekéből áll, de mindkettő másként dolgozza fel az információkat. Míg a bal értelmezi a számokat, a betűket, a szavakat, és racionálisan, elemző módon, rendszerekben gondolkodik, addig a jobb agyfélteke egészként kezeli a dolgokat, felel a kreativitásért, és a száraz tények helyett inkább a szépséget, a színeket, az érzelmeket, a zenét értékeli.

Bár a két agyfélteke normál esetben össze van kapcsolva, nem mindig működnek egymást segítve. Előfordul, hogy külön-külön oldják meg a helyzeteket, sőt a kutatók szerint az is, hogy egymás előtt titkolóznak.

A tudósok azt is vizsgálták, hogy mi a helyzet akkor, ha a két agyfélteke közti összeköttetést elvágják. A két fél akkor is teljesen normálisan működik, de már nem tudnak egymásnak segíteni, nincs közös nyelv. Ha például a bal agyfélteke rosszul értelmezi a látottakat, és ezért rosszat mond, a jobb agyfélteke – mivel a beszédért nem ő a felelős – csak úgy tudja jelezni, hogy a kimondott igen közben tagadólag rázza az illető a fejét. Erre mondhatjuk: nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal. Vagy inkább a jobb agy, mit gondol a bal?

Nos, ezt használja ki az Életem meséje workshop minden gyakorlata. Megkérdezzük a bal agyféltekét, hogy mit gondol, majd a jobbat is.  Így derül fény olyan turpisságokra is, hogy miért vannak például olyan problémáid, melyekre nem találod a megoldást. Így találnak a megfelelő útra akik változni szeretnének, de nem tudják merre kellene elindulniuk, vagy akik csak úgy általában elégedetlenek az életükkel, de fogalmuk sincs, miért…
De azoknak is izgalmas élmény, akik csak szeretnének átélni egy különleges önismereti utazást, s így jobban megismerni önmagukat.

Mennyi ideig tart és mennyibe kerül?
Csoportos foglalkozás, 2 x 120 perc.

Hogyan lehet jelentkezni?
Telefonon vagy e-mailben.
06 70 336 58 77
dezslikmagdolna@varazsmese.hu