Esti manó mesék – meditációs mesekönyv

Az ​Esti manó mesék 16 történetben mutatják be Erdőalja lakóinak történeteit, méghozzá öt manógyerek életén keresztül. A kismanók hasonló helyzetekbe kerülnek mint a mai kor embergyerekei, akik így a mesék segítségével könnyebben dolgozhatják fel a bennük konfliktust okozó eseményeket is.

A mesekönyv felépítése három részből áll.

Az első a szülőknek szóló ismeretanyag arról, hogy a mesék hogyan hatnak a gyermekre, hogy miért érdemes mesélni a gyereknek, miért kell végigolvasni a mesét akkor is, ha a gyerek már elszundikált?
A könyvben gyakorlatokat találsz ahhoz is, hogyan tudod lecsendesíteni az esti meseolvasás előtt a gyerekeket – még akkor is, ha ilyenkor a legcsintalanabbak – megnyugtatni, és egy csodás mesevilágba varázsolni őket. A gyakorlatokkal nem csak az éjszakai pihenésük lesz nyugodtabb, pihentetőbb, de szép lassan a meditáció képességét is elsajátítják.

A 16 mese segít a szülő-gyerek kapcsolatok megerősítésében, a bensőséges kommunikáció kialakításában – főként, akkor fontos, ha zárkózott gyermekről, vagy szégyellt, kellemetlen esetről van szó, amiről jó lenne, ha mesélne, és szülőként tudnánk róla – a gyerek önbizalmának és nyugalmának stabilizálásban.

Elsősorban 4-10 éves gyerekeknek ajánlott, de a meséket már szívesen hallgató kisebbeknek is olvasható.

Rendelhető: itt

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.