Ismerd meg a családodat! – workshop

A különleges családi workshop minden generáció számára élményt ad

Kreatív kommunikációs családi workshop másfél órában… és a látottak, hallottak alapján könnyebben megérted, miért éppen úgy gondolkodik, viselkedik, reagál az anyukád, a párod, a gyermeked.

Amíg élnek a szüleink, nem is igazán foglalkozunk a múltunkkal. Hiszen amikor szükségünk van egy adatra, vagy egy régi eseménnyel, fényképpel kapcsolatban kérdésünk akadna, van aki válaszoljon rájuk. Csupán akkor szembesülünk azzal, hogy alig tudunk valamit a családunk történetéről, a saját múltunkról, hogy vajon kitől mit örököltünk, milyen hitrendszerek szálltak egyik generációról a másikra, amikor már nem igazán tudunk kitől kérdezni.

Pedig sok vitának, meg nem értett mondatnak van a múltban a magyarázata. Vajon miért reagál úgy bizonyos dolgokra az édesanyánk, miért akarja a fiúkat is lekörözve megváltani a világot a még csak tíz éves lányunk, hogy miért zárkózik magába a nagyfiunk…

De miért jó ez?

A 78 éves nagymamán néha az unokák is mosolyogtak, a lánya pedig folyton dühöngött, mert a viharok idején mindig nagyon félt a mennydörgéstől. A nagy viharok idején fogta a macskát, magához ölelte és beállt az ajtóba. Azt mondta, ott biztonságos. Senki sem értette, hogy miért teszi ezt, a család elkönyvelte, hogy az öregséggel járnak együtt a különös hóbortok.

Ilyen különcségnek tartották azt is, hogy Anna néni fél a metróban. Nem az alagúttól, nem a bezártságtól, hanem a metró hangjától. Ezért aztán mindig úgy kellett tervezni vele az utat, hogy csak busszal és villamossal utazzon.
A különös félelmek az idős hölgyet is zavarták, de képtelen volt bármiféle magyarázatot találni rájuk.
A családi workshop feladatai kicsit meglepték, hiszen mi derülhet ki néhány könnyed feladatból, ám végül könnyes szemmel mesélte el a család többi tagjának, hogy mire jött rá a gyakorlat közben.
Ötesztendős korában épp olyan hangja volt a bombázó repülőknek, mint a viharnak – vagy éppen a metrót kísérő, süvítő menetszélnek ¬– s míg egy alkalommal az édesanyja az eget kémlelte, ő az édesapjával az ajtófélfa alá állt, ahol nagyobb biztonságban voltak.

A család többi tagja megbabonázva figyelte a régmúltról mesélő nagymamát. Többé nem nevették ki, megértették, hogy a vihar számára egészen mást jelent. Kissé ugyan aggódtak a felzaklatott Anna néni miatt, de ő maga nyugtatgatott mindenkit, hogy jól van, és örül ennek a különös időutazásnak. Elmondása szerint, évtizedek óta nem jutott eszébe ez a jelenet, és furcsa módon, még meg is nyugtatta, hogy rájött okokra.

A workshop során a család minden jelenlévő tagja részt vesz a gyakorlatokban, átéli a különleges belső utazást, és így nem csupán megosztja a többiekkel, de az oldása is megkezdődik a benne élő és most felszínre kerülő lelki blokkokat.

Kinek ajánlott?
9-10 éves kortól már gyerekek számára is izgalmas lehet, de fiatalabb életkorban még nem javasolt. Egyéb életkori szabályozás nincs, 100 évesen is érdekes lesz. 🙂
Ajánlott azoknak a családoknak, ahol érdeklődnek egymás iránt, ahol előfordulnak kommunikációs félreértések, ahol néha úgy érzik, hogy nem értik a másik gondolkodásmódját… de azoknak is, akik csak szeretnének együtt átélni egy különleges önismereti időutazást, s így jobban megismerni önmagukat és egymást.

Mi szükséges hozzá? 
A családtagok és az érdeklődés. 🙂

Mennyi ideig tart és mennyibe kerül?
Alkalmanként 90 perc. Ára 20 000 forint/alkalom (Max. 6 fő)

Hogyan lehet jelentkezni?
Telefonon vagy e-mailben.
06 70 336 58 77
dezslikmagdolna@varazsmese.hu